fredag 29 januari 2010

Det onda och det goda

Fredag 29 januari 2010 kl.04.20 Från en väldigt slumrande eftermiddag till en natt av sömn och vaka har allt slutat i en morgon som är lugn. Gårdagens provtagning gick med bara ett stick så det behövdes inga reserver. Jag har upptäckt och säkert fler med mig att elaka handlingar och elaka ord fångas upp väldigt fort och tas som sanningar väldigt lätt. Däremot goda gärningar och goda ord har inte lika lätt för att fångas upp av människor. Varför ska det vara så lätt med att föra onda och osanna saker till torgs och det goda och sanna glöms bort så lätt? Är vi människor så skapta att allt de dåliga ska ha företräde och det goda ska stå tillbaka? Det finns många händelser som visar på hur det är. En högt uppsatt person gör något galet och det kommer ut väldigt fort samtidigt som en vanlig människa räddar någons liv det går inte ut lika fort. Även om det tar tid för det goda att komma fram så tjänar människan på det i längden. Det onda orsakar bara lidande så länge det upprepas. Carpe diem

10 kommentarer:

  1. Morrn Gösta jag är inne och läser mest varje dag men kommenterar väldigt sällan eftersom då är redan allt skrivit och de blir bara en fånig upprepning.Men mellan raderna tycker jag mig kunna läsa ibland att de är någon/något som gör dig illa.FINNS DE VERKLIGEN SÅ ONDA MÄNNISKOR SOM KAN LÄGGA MER BÖRDA PÅ DEN SOM REDAN HAR EN TUNG BÖRDA ATT BÄRA.I så fall lägg av och ta hand om din onda själ stör inte den här bloggen och framför allt stör inte Gösta mer.
    Hoppas om en fin dag Gösta så bra som den nu kan bli.Stor varm tanke från en vanlig medmänniska som hoppas de goda får segra.

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Skönt att höra att din morgon är lugn efter en blandad natt, hoppas du inte har värk, du skriver inget om det.
    Ja, du jag håller med dig, man hör om allt dåligt som sker, vad ont människor gör och det talas stort och brett om! Men allt det goda som finns, de människor som gör så mycket gott, stöder andra m m - där talas det mindre om.
    Jag har själv fått en andra chans och jag försöker inte bry mig om dem som hörs och syns och inte har den omtanke och empati som alla borde ha. Därför Gösta, du tillhör den grupp människor som skall beundras, respekteras. Trots din egen situation, tänker du på andra och låter oss alla här ta del av din vardag. Vi behöver dig Gösta, så jag hoppas att du orkar fortsätta med din dagbok länge, länge än! Hoppas du får en bra dag, vila så mycket du kan. Jag ser fram emot att läsa dina rader i morgon.
    Många, varma kramar från mafina. Carpe diem!

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta..Skönt är att läsa att de är något så när med kroppen och värken.
    Idag har jag läst Din dagboksanteckning tror jag 10 ggr för att kunna förstå något av vad Du menar.
    Vad är de som händer runt Dig ...men jag kanske inte ska förstå.Men jag förstår inte heller hur ondska får segra heller så de är mycke jag inte förstår märker jag.
    Men jag förstår iallafall vad de stod på termometern ..de är -12 och fantastiskt vackert ute ..de kom 35 cm nysnö under de senaste dagarna och de känns i armar och rygg.
    Tittar just nu på nyheterna och där berättar dom just nu att Uppsalas förre polischef är den som sitter anhållen för kvinnohandel och våldtäkter på minderåriga flickor.Ja vad säger man..Jo de e mycke jag inte förstår idag......De förstår jag..
    Stor varm kram till Dig ..Ulla....

    SvaraRadera
  4. Godmorgon Gösta
    Du anonyma du måste ha drömt detta.Det finns väl ingen som skriver nått elakt till-om Gösta, Alla vill ju honom väl och att han skall ha det så bra som möjligt, SEN SKALL DU INTE SKRIKA SOM DU GÖR.

    Att det kommer ut fortare när det gäller en högt uppsatt person beror väl mest på att det säljer mer än när nån gör en god gärning. Se bara på detta med Tiger o Elin media ger sig ju inte.
    Igår när det va så extremt halt i hela Göteborg akuten va överfull av patienter Så skulle jag på en utställning o många va ju gamla o hade svårt att gå, en dam o jag skulle av på samma ställe när vi skulle hem, bara denna grej jag håller i henne så hon inte drattar på ändan, hennes tacksamhet va stor fick en jätte go kram o det lever man på länge. Årets kock blev en Göteborgare, skall nog gå dit o äta nån god bit mat nån dag. Ha en underbar Fredag idag va det -6 Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta ! Gott att din morgon är lugn och hoppas att din dag ska gå i lugnets tecken.Att du ska njuta av dagen.För det mesta är det nog så att det är väldigt lätt att ta till sig det negativa.Jag märkte det ofta i mitt jobb särskilt med dom personer jag kom i kontakt(utslagna och med problem) när man framhöll det positiva var det väldigt svårt för dom att ta till sig, men det negativa var väldigt lätt att ta till sig.När man läser eller hör något negativt kommer man lätt i håg.Men det finns så mycket gott även om det inte verka så.
    Men jag tror ingen vill dig Gösta något illa kan inte tänka mig det.I så fall sopar bort det.Jag var på besök i Riga och guiden som vi hade läste några rader."Sorg min sorg.Inte sörjer jag min sorg.Jag lägger den under stenen". Jag har sparat dessa rader tyckte det var tänkvärt.Ha det så gott i dag Gösta tänker på dig.Ska nu ut i vinterkylan -15.Vänlig hälsning och kram Doris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Bra att du inte verkar ha haft ont i natt och nu har du en bra morgon, hoppas att det fortsätter så.
    Jag förstår inte riktigt om du menar att det onda är vänt mot dig eller om det är mot omgivningen.
    Här fortsätter snöandet så nu är det dags att det upphör. Ute är det -9 grader.
    Hoppas att din dag blir bra. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar till dig.
    Ninni

    SvaraRadera
  7. God Morgon Gösta.Vad skönt att provtagningen gick bra igår.Bra att du slumra till en stund på eftermiddagen,så att du fick återhämta dig lite.- Var inne och tittade på bilderna,där du står utanför stugan du ser glad ut,väldigt fina bilder,som vykort.-Jag hoppas på en lugn dag, och att du får sova till natten.- Allt av ondo slänger jag iväg och vägrar befatta mig med,och försöker ta tillvara det goda.Sen kan jag begå fel,men jag vet ju inte om dem om inte någon säger åt mig.Nej nu ska jag gå ut och mata mina vänner fåglarna igen,det är -7 och mycket snö så de behöver hjälp. Ser framemot att läsa din dagbok i morgon igen.Hälsningar o kram från en medmänniska.

    SvaraRadera
  8. Om det onda och det goda. Det är i allmänhet som det onda alltid råder över det goda i både tidningar och nyheter. Det goda får inte så ofta någon framträdande plats. Det onda är lättare att sälja för pressen de stora svarta rubrikerna. Det är sällan det slås säljrekord med det goda. Det var tankegången. Men det goda som kommer fram vinner i längden. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Var väl skönt att du kunde koppla av lite igår eftermiddag och få en liten lur efter provtagningen. Natten har innehållet båe sömn och vakenhet förstår jag, men en lugn morgon. Hoppas det lugnet har stått sig under dagen!
    Håller med dig om det onda och det goda. Det oftast det onda, som fångas och som uppmärksammas. Tänk vad kvällspressen och skvallerpressen säljer på sånt! Det är inte alls lika intressant att skriva om alla goda gärningar som görs dagligen och stundligen, oftare tror jag än det onda. Men allt det goda som görs väcker inte den uppmärksamheten som de s k skandalerna gör. Tyvärr! Borde ju vara tvärt om. Du har så rätt – det är det goda som vinner i längden!
    Idag har vi sluppit snöfallet i alla fall, och vi har faktiskt små korta stunder sett ett par små solglimtar. Det tycker jag bådar gott. Någon kort stund hade vi 1 plusgrad, men nu är det 8 minus igen.
    Ha det så gott du kan resten av dagen och hoppas på att du får en lugn natt med god sömn.
    Mina varmaste kramar till dig från Småländskan.

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Jag läser din dagbok varje dag,jag tycker att du är en kämpe!
    Jag skulle vilja att du berättar lite om livet på fäbovallen jag förmodar att du har trampat många steg där.Det var säkert ett strävsamt liv men samtidigt ett fritt.Du skrev en gång att den finns kvar som den ser ut nu, jag tycker huset ser mysigt ut.
    Jag tycker att du kämpar bra i din sitiation.
    Kram på dig från maj-Lis i Stöde

    SvaraRadera