måndag 18 januari 2010

Något?????

Måndag 18 januari 2010 kl.04.42 Sovstunden har tagit  slut och den har varit rätt lugn. Mitt sinne puttrar ännu över vad som händer på Haiti. Rapporterna börjar få ett annat ljud nu när undsättningen börjar komma fram. Här på hemmaplan sker inte mycket som jag kan vara stormförtjust över heller. När ska man reagera på vad andra gör eller inte? Det är väldigt lätt att sitta hemma bakom fyra väggar och tycka och bestämma över allt som sker runt omkring och ingen lyssnar ändå. Man har den vetskapen men låter ändå instruktionerna flöda.Således pratar man för döva öron. De skulle vara bra om alla tillämpar den varianten idag. Det enda jag kan ägna en tanke åt denna dag är: Varför ska det vara så svårt att hålla fred mellan varandra när man befinner sig i samma situation allihop? När det kan existera osämja och rena handgripligheter är något fel. Felet är att det brukar alltid finnas en eller två som har tagit som sin uppgift att se till så saker händer och kan få nästan vad som helst att raseras. Carpe diem

6 kommentarer:

  1. Hej Gösta! Skönt att höra att du har fått sova lugnt och jag hoppas att du inte har några smärtor! Jag blir glad varje dag jag hör, att du haft det lugnt och sovit.
    Ja du, jag håller med dig och att hjälp börjar komma fram till Haiti är ju positivt. hörde på nyheterna nyss, att de fortfarande räddar folk som varit instängda! Det finns nu en kvinna, som lever och är så nära dem som kan hjälpa, men de vet inte hur de skall få ut henne. Rubbas något omkring henne rasar alla betongväggar ner över henne. De saknar maskiner o dyl som kan lyfta undan allt bråte. Jag orkar inte skriva så mycket nu, jag tycker det är fruktansvärt. Men Gösta, man känner sig väldigt liten, men tankar man har hjälper inte dem, tyvärr.
    Nu hoppas vi, att - som det verkar - det kommer igång där nere.
    Jag hoppas, att du får en bra dag - många kramar från
    mafina
    carpe diem!

    SvaraRadera
  2. God Morgon Gösta...skönt att se att värken ligger lite lågt hoppas de får fortsätta....För Du behöver orken att kunna hänga med i skidor av alla de slag på TV:n.Tummen upp för alla duktiga tjejer...men hur är de me grabbarna då....????
    Jag gick in och läste kommentarerna från igår..håller fullkomligt med Ramona..hon fick upp mina ögon..idag tänker jag ta bort mina postkodlotter...jag har faktiskt inte en aning om vad eller hur mina pengar kommer fram ..dessutom tycker jag de har totalt blivit en flopp av hur vinstpengarna ökar..fler småvinster istället...Nej från och med idag ska jag veta till 100 procent vad mina pengar går till..De ord Ramona skriver.. Ha-galna.. passar in på mycke här i livet ..eller hur ...Här är de -2 och lite grått och lite takdropp med långa istappar till följd..så idag måste dom bort så inget otäckt händer...och fåglarna ska ha sitt efter att ett 10 tal rådjur plundrar alla fågelbord på nätterna...Ja ja dom är vackra men men...Kram Ulla

    SvaraRadera
  3. Morr´n Gösta!
    Åter en bra natt. Du får ju lite mer ork när kroppen får vila i sömnen några timmar.
    Hoppas att hjälpen kan komma igång på Haiti. Såg i går hur dom har det dom som är svårt sårade. Intensiven ligger på en parkering!!! Det går inte att sätta sig i hur gräsligt dom har det.
    Här är det -1,5 grad. Vilken konstig vinter.
    Skickar många många mjuka kramar
    Ninni Carpe diem

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Vad skönt att du haft ytterligare en rätt lugn natt! Varje sådan ger dig ju mer kraft och ork, det är jättebra!
    Det som händer på Haiti är beklagligt, men man får ju hoppas det kommer fram hjälp innan det är alldeles för sent. I och för sig är det redan för sent för många, men förhoppningsvis kan många hjälpas ännu. Bara pengar och förnödenheter som skänks och skeppas dit verkligen kommer till de som mest behöver, vilket ju är lite tveksamt. Jag har också tidigare skänkt pengar till olika hjälporganisationer, men vissa har jag redan plockat bort från min välvilja. Jag tycker det är bättre att ge till din fond istället Gösta, får då vet jag att du tillägnar dom som är ensamma och sjuka små guldkanter. Såg att det nu är ett tag sedan det kom in några pengar, så kära läsare av dagboken – är det inte dags att sätta in en liten slant nu igen?
    Här vräker snön ner nu trots att det är en plusgrad ute. Den blir så tung att skotta undan när det är på plussidan.
    Jag önskar dig en så bra dag som bara är möjligt för dig och tänker på dig. Många varma kramar från Småländskan.

    SvaraRadera
  5. Härligt att natten varit skaplig under omständigheterna. Jag tror ibland att engagemang och omsorg om andra, okända, är bra för själen. Men ibland måste jag stänga av för annars kollapsar jag av ilska över alla dessa förbannade orättvisor som drabbar oskyldiga. Allt på grund av elaka, makthungriga och galna diktatorer, som dessvärre FN inte klarar av att göra något åt.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta! Vill önskar dig en god natt. har varit på besök hos mitt barnbarn o sambo.Var mycket trevligt.Här har kommit lite mer snö i dag det är skönt väder lagom kallt.Hoppas att du får en bra natt.Tänker på dig. Varma tankar och hälsningar till dig.Kram/ Doris

    SvaraRadera