måndag 4 januari 2010

Kärleksdrömar

Måndag 4 januari 2010 kl.04.20  Natten har blivit något av en tid när det delas mellan smärta och sömn. Just nu är det sömnen som har övertaget. I de halvvakna tillstånden så blir det många tankar och funderingar som korsar hjärnan. Visst skulle det vara bra att ha en vän eller käresta att dela denna tid med. Jag skulle gärna kunna tänka mig en sådan situation. Samtidigt tänker jag på hur själviskt det skulle vara att få det nu. Skulle jag kunna tänka mig att orsaka en förlust och en tomhet för någon annan bara för att själv få njuta av den tid som återstår? Några skulle säkert säga ja och andra skulle nog tänka sig för både en och två gånger och samtidigt bli väldigt frustrerad över tanken. Men kärlek är outgrundlig den kan ta sig många vägar och hitta andra sätt att uttrycka sig och då hjälper inga prövade vägar utan då rycks man bara med för det finns ingen riktig förklaring till vad som händer. Då finns inga hinder och ingenting kan stoppa det som sker då hjälper inga sansade tankar. Vad som händer sedan existerar inte det är helt bortblåst. Vilken tanke den blir bara en dröm men den är god så länge den är. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Ser, att du har haft en natt med blandade känslor och drömmar. Jag förstår dig så väl! Jag tror, att man känner att tiden liksom rinner ut, at man önskar man hade någon vid sin sida att tycka om. Det är inget konstigt, skulle säga helt normalt! Om jag var i din situation (dock inte med samma typ av cancer) skulle nog mina tankar också gå i samma riktning som dina.
    Man säger ju att det finns någon därute för alla! Hoppas för dig, att det finns någon där för dig med.
    Du får många varma bamsekramar!

    SvaraRadera
  2. Morr´n Gösta!
    Du verkar ha haft en ganska bra natt, om än du inte har fått sova hela natten. När man ligger vaken så irrar tankarna hit och dit och man funderar på sin situation. Om man tänker på vad några har skrivit här i din dagbok så verkar det inte vara bara bra att ha en vän eller sin kärlek bredvid sig. Vissa kan ju inte dela med sig och då blir det ännu tuffare för den som vill följa med hela vägen till slutet.
    Du skulle se vilket vacker vinterlandskap som finns utanför mitt fönster. Det har snöat så mycket att det är svårt att ta sig fram överallt. Snöröjarna har ett styvt arbete nu.
    Jag hoppas att din dag blir bra.
    Har du hållit på med din släktforskning på senare tid? Carpe diem
    Skickar dig många många mjuka kramar.

    SvaraRadera
  3. Får säja godmorgon,en natt har passerat o en ny dag kommit.Tiden går så fort tycker jag.Din tanke om envän eller käresta e helt förståbar,Människan e skapt för att leva i ett förhållande.Och de mesta blir enklare om man delar det med någon. Ha en bra dag många tankar o kramar till dej

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!Förstår dina tankar om en vän eller käraste,som du kan dela dina tankar och någon att hålla av och få omtanke och kärlek tillbaka.Jag önskar dig verkligen detta.Hoppas att din dag ska bli så bra som möjligt.Tänker på dig.
    Kram Doris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Skönt för dig att det är sömnen som har övertag över smärtan nu! I nattens tystnad är det ju också så att tankarna kommer och jag förstår verkligen tanken och önskan om en vän eller käresta att dela tiden med. Ensam är stark sägs det ju, men det gäller inte i alla sammanhang. Man behöver ibland någon att dela glädje och sorg med, som det heter. Jag önskar så att du hade en sådan nu. När kärleken väl dyker upp finns ju inga hinder i världen för den, så var det säkert med din A-M. Och ibland hjälper det att bara drömma om att kärestan finns, att finna ro i tanken på att en dag finns kärleken bara där utan att man ens vet ordet av. Hoppet finns alltid och jag hoppas på att du hinner hitta en hand att få hålla, någon att få ge en kram.
    Ha en fortsatt bra dag och natt och mina varma tankar och kramar kommer här till dig från Småländskan.

    SvaraRadera
  6. Till alla: Det kommer en ny artikel i länstidningen i morgon och den kommer att finnas på nätet adress: Länstidningen Östersund/Berg Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  7. Hej och tack för infon om artikeln i morgon!
    Hoppas du får sova riktigt gott i natt!
    Kram från Småländskan

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Hoppas att du har/haft en god sömn inatt. Jag har nu läst den fina artikeln i tidningen. Vad skönt att få se så många bilder på dig! Jag upplever att du har en utstrålning som få... trots din jobbiga situation. Du är en fantastisk människa som vill/orkar att ge oss den möjligheten att få "leva" så nära dig, men ändå så långt ifrån... Tack Gösta! :-)
    Jag skickar här en stor och varm kram till dig! Carpe diem
    Åsa

    SvaraRadera