fredag 22 januari 2010

Tid till hjälp

Fredag 22 januari 2010 kl.04.21  En natt utan större störningar. När tiden är något som jag inte rår över själv då är det svårt att planera något. Visst kan jag bestämma vad jag vill göra och sedan ta det som det blir. Klarar jag den omgången är det bara att fortsätta till nästa. Bara för att tiden är utmätt så behöver jag inte sätta mig ner och invänta sista sekunden för den kommer när det är dags ändå. Jag kan ju fundera över vad alla på Haiti har gjort för att drabbas av denna katastrof. Man kan inte vara helt oberörd över vad en jordbävning kan åstadkomma. Vi får vara tacksamma för att vi inte har dessa problem här hos oss. Jämför vi vad det är för skillnad så går det inte att ens pröva på en sådan sak. Hur mycket vi försöker att förstå hur det är så går det inte. Vi får vara med och stötta våra medmänniskor på de sätt som vi har möjlighet till. Det blir som droppar i havet men tillräckligt många droppar kan fylla ett helt hav så småningom det tar tid men det gäller att vara uthålliga. För oss är det ingen fara utan det gäller de drabbade på Haiti och absolut inga storpampar. Carpe diem

6 kommentarer:

  1. God morgon Gösta..Skönt att läsa att Din natt varit lugn...och så rätt i allt de Du skriver i dagboken om vår tid som vi inte har en aning om hur lång eller kort den är.Och tur är väl de tycker jag iallafall..De finns väl ett ordspråk som är ...Skjut aldrig upp till morgondagen vad Du kan göra idag..Pratade igår med en bekant vars son åker ner till Haiti idag och kommer att arbeta där som biståndsarbetare...och lämnar fru och 2 små barn för ett tag...Han sa några ord som jag verkligen tog till mig..Jag sa att man önskar man kunde hjälpa dessa människor..Svaret blev...¨Alla kan inte vara där det finns säkert någon här Du kan hjälpa på nå got annat sätt¨...De orden tar jag till mig och försöker göra något bra av den här dagen för någon ...Här är -5 nu och halt på vägarna sa dom nyss på radion..Ha en bra dag Gösta och alla bloggare kram Ulla.
    DS Doris..Ang de Du skrev igår... De var de vackraste ord jag läst på mycket länge..precis så vill jag tro att de är..har nu skrivit den på en lapp som ligger i mitt arkiv..Stor kram till Dig PS

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta
    Så nu fick jag höra dig prata i radion i natt igen eller skall vi säga morgonkulan, undrar om det gick in i huvudet på dom va du pratade om, synd att det inte va Jenny o Peter som satt där inatt då hade dom komenterat va du sagt.
    Detta med Haiti det komenterar jag inte Naturens krafter rår ingen på. Ha nu en fortsatt bra dag, Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  3. Gomorron på dej Gösta,skönt att läsa att det är skaplit med dej.Det blir en bra start på dagen då.Precis som många av oss gör just nu så tänker ja medsorg på de stackars människorna som e så drabbade på Tahiti,vi e så lyckligt lottade här i vårt land.Ha en bra dag o många tankar o kramar från Rufsan

    SvaraRadera
  4. Morr´n Gösta!
    Åter en natt som tydligen varit ganska bra. Jag håller med er angående Haiti. Nu på morgonen hörde jag att dom ska förflytta massor med människor ut från sta´n. Hjälparbetet tycks så sakteliga komma igång.
    Jag hoppas att du får en bra dag. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  5. God morgon Gösta !Gott att natten varit lugn.Ingen har löfte om morgondagen.Utan man får göra det bästa av dagen som är.Vilket jag är säker på att du gör.Du tänker på andra trots din svåra sjukdom. Du ger så mycket till oss alla igenom din dagbok och din omsorg genom fonden.Jag tycker det var fina ord Ulla skriver ner om svaret hon fick av den person som ska i väg till Haiti.Visst finns det något vi kan göra här.Det har du bevisat.
    Jag har också tagit till mig dessa rader som jag skrev igår.Den här personen har skrivit ner mycket fint.En människa som verkligen har det svårt.Glad att det blev omtyckt.
    Gösta hoppas din dag bli så bra som möjligt.Själv ska jag göra färdigt en dopklänning till mitt barnbarnsbarns som tillsammans med sin bror ska döpas i morgon.
    Dopklänningen har gått i arv i fem generationer.
    Hoppas att den ska hålla detta dopet också.
    Brodern är fyra år så han ska ha kostym.
    Här är också bara -5 jobbigt när man ska ut och gå,trottoarerna är dåligt skottade så det gäller att se upp.Tack Gösta för att du finns och hoppas att du ska vara med oss länge till.
    Kram och vänliga hälsningar Doris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Bra för dig med ännu en natt att hämta krafter från, jag blir så glad varje morgon jag får läsa att du haft en bra natt! Du behöver dessa nätter.
    Visst är det svårt att planera när man inte råder över sin tid. Men precis som du skrivere, att bara för att tiden är utmätt så behöver man inte sätta sig ner och invänta slutet, det kommer ändå. Och det gör den ju för oss alla. Men ingen vet exakt när vår ”tid är slut”. Så mitt motto är att göra det jag orkar och kan och vill den dag som är. Den dag som var igår var då och kan inte göras om, och om det kommer någon dag för mig i morgon det vet jag inte. Alltså försöker jag göra det bästa jag kan av den dag som är idag.
    Hörde på radion i morse att hjälpinsatserna börjar fungera i Haiti så sakteliga och att man börjar få ut förnödenheter och sjukvårdshjälp även utanför huvudstaden, flyget börjar fungera och likaså hamnen. Men vad jag förstår är det en katastrof som ingen av hjälparbetarna tidigare sett. Det är bara att hoppas att alla insamlade medel och resurser ges till dom som bäst behöver!
    Hoppas du får en bra dag idag, gör det du känner för och orkar, låt bli allt annat! Mina tankar finns hos dig.
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera