tisdag 12 januari 2010

Hjärtnyp

Tisdag 12 januari 2010 kl.04.09 Kära dagbok. Jag har varit så fokuserad på min sjukdom så alla andra fel jag har har fått fallit i glömska. Mina problem med hjärtat har jag knappast ägnat en tanke fast jag tar alla dessa olika mediciner som ska hålla det igång. I går fick jag en riktig påminnelse att det finns för den huvudsakliga smärtan var kärlkrampen som satte in och när det blev dubbla budskap då blev det för mycket att hålla isär. Det var kärlkramp och cancer i kombination som orsakade denna hemska smärta i armarna. Med smärtstillande och nitroglycerin gick det rätt bra att häva det onda under dagen. Jag fick använda suscard för resten av dagen en långtidsverkande nitrotablett. För övrigt hände inte så mycket mer än att guldkanterna blev åtgärdade. Natten har varit lugn och bara bestått av någon dröm. Carpe diem

11 kommentarer:

  1. Hej Gösta! Så det var hjärtat som gjorde att du fick sådan värk i armarna! Ja du, du är så fokuserad på cancern så att hjärtat kom liksom i andra hand. Det är väl tur, att du har medicin att ta när det blir jobbigt. Fast... mitt i allt elände kan jag läsa att du har en fin humor Gösta! "Guldkanterna" är ordnade skriver du - du är otrolig!
    Nu hoppas jag att dagen blir bättre för dig och att värken har släppt. Hoppas att drömmarna du hade i natt var trevliga sådana.

    Mina tankar kommer att vara hos dig idag Gösta och jag ser fram emot att läsa din dagbok i morgon igen.
    Kramar från Mafina
    carpe diem

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta ! Gott att se att din natt varit bra.
    Att det var kärlkrampen som var orsak till den mesta smärtan och att du hade medicin för besvären.Tänkte på dig mycket i går hur det skulle gå med din värk i armarna.Därför känns det bra att du är bättre från värken i armarna.Jag önskar dig en bra dag att du ska kunna njuta av dagen. Vänliga tankar och kramar till dig.Doris

    SvaraRadera
  3. Hej o gomorron, vad gott att läsa att din värk e borta,att de bara ..... va kärlkrampen vilket inte e så bara.Hoppas på en bra dag för din del,o tack för att du e en så otroligt fin människa.kramar o tankar rufsan

    SvaraRadera
  4. Morr´n Gösta!
    Tänk hur man är skapad, glömmer den ena sjukdomen och koncentrationen ligger på en annan sjukdom. Jag är jätteglad att du kom på vad det var för fel på armarna. Hoppas att inte hjärtat fortsätter att spöka också. Det räcker med cancern, men man får ju inte bestämma hur det ska vara. Det måste vara jättelänga sedan du hade några problem med hjärtat.
    Nu märker man att dagarna blir längre, det är nästan ljust ute nu. Man mår så mycket bättre när dagarna blir ljusa tidigt på morgonen.
    Nu önskar jag dig en bra dag.
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  5. God morgon Gösta!Åh vad skönt att det löste sig,så att du fick svar vad smärtan berodde på?och kunde ta medicin.Även om den smärtan är för jäklig,så vet du nu vad den beror på,och kan sätta in rätt medicin. Och tänk att du fått en lugn natt,och att drömmen var god.Ser framemot att läsa din dagbok i morgon igen.Och kanske får jag veta lite om vädret,ifall du orkar.Hälsningar o kram från en medmänniska "carpie diem"

    SvaraRadera
  6. En liten kommentar: För några år sedan hade jag två hjärtinfarkter vilka jag blev opererad för uppe i Umeå.Jag har haft lite besvär efteråt och har fått medicin ordinerad för bl.a.kärlkramp som ger sig till känna vid stress och stark kyla samt blåst. Det har varit en lång tid sedan jag haft några känningar. Jag tänkte inte på det igår utan det var sjukvårdsupplysningen som påminde mig om att det kunde vara orsaken. Sedan jag fick cancerdiagnosen har den haft företräde och det andra har hamnat i bakgrunden. Jag får börja tänka mig för lite mer igen. Hälsningar Gösta. Ps. Vädret är nu soligt och -14 Ds.

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Vad skönt att du haft en lugn natt och vad skönt att du kunde stävja värken under gårdagen med din hjärtmedicin. I din situation är det väl lätt att näst intill glömma bort sjukdomar som man haft längre bort i tiden eftersom fokus självklart ligger på den pågående cancersjukdomen du har. Men det var ju bra att du pratade med sjukvårdsupplysningen och att dom påminde dig om dina tidigare infarkter och kärlkrampsmedicinen. Skönt att kombinationen av hjärtmedicin och smärtstillande hjälpte dig och hjälper dig om det kommer tillbaka också.
    Måste säga det igen, du är helt enorm som mitt i dessa egna smärtor och problem ändå orkade åtgärda de guldkanter du tänkt dig skulle göras igår. Fantastiskt Gösta!!
    Hoppas du får en bra dag idag och kan berätta att här är också solsken, termometern på nollstrecket och jag tycker man kan börja märka att det är ljust lite längre på eftermiddagarna numera.
    Tankarna och kramarna är lika varma som vanligt och kommer från Småländskan!

    SvaraRadera
  8. En kort fråga till Dig Gösta.
    Hur mycket pengar kommer in på annonserna som
    Google har på din blogg? Du är ju numera en rikskändis och skall därmed ta ordentligt betalt! Kolla upp detta så du inte blir blåst. Det är inte meningen att andra skall tjäna pengar på din sjukdom och din situation.

    Med vänlig hälsning

    Kjelle i väster

    SvaraRadera
  9. Svar till Kjelle: 0,03 öre per klick av besökarna

    SvaraRadera
  10. fortsättning: på en annons.

    SvaraRadera
  11. God kväll Gösta!
    Hoppas Du får sova gott i natt!
    Jag ser fram emot att få läsa Din dagbok i morgon igen.
    Mina tankar är med Dig!
    En medmänniska från Skåne

    SvaraRadera