måndag 10 augusti 2009

Det börjar brännas

Måndag 10 augusti 2009 kl.04.40 Det märks mer och mer att något pågår i min kropp. Nu har det börjat svullna i fotleder smalben och handleder. Det blir som någon sorts spänning som om huden ville spricka. Har hört mig för och fått svaret att det följer sjukdomens förlopp. Det svider och kliar på samma gång. Det är den negativa sidan idag än så länge. I går började jag titta på hur en sida för fonden ska se ut så det finns möjlighet för vem som helst att följa utvecklingen och se om den kan göra någon nytta. Det skulle vara trevligt om den kunde börja fungera innan sista dagen har kommit. När den är färdig kommer adressen att visas i dagboken. I går var det närmare 300 besökare på dagbokssidan. Jag undrar när mänen kommer med kommentarer och frågor vilket jag vet finns. Kanske det finns en rädsla att upptäcka att man har en början på något som ingen vill ha. Jag vet att ta det första steget är det svåraste. Men när det är gjort går det av bara farten. Önskar att man vågar prata om prostatacancern mer för den är dock en av svenska mäns största cancersjukdom. Kom och dela både ont och gott och upplev en frihet. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. Du är fantastisk som orkar tänka på andra .Hoppas du får en så bra dag det går. Tack Gösta
    kram/lena

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Det är jobbigt att läsa om hur du sakta men säkert blir allt sämre. Vad bra att du har annat att tänka på. Jag tror att det är som du säger, att männen kanske inte vågar följa dig. Det är ju synd för det finns säkert många som är i samma båt som du och kan behöva utbyta tankar med någon som har erfarenhet. Det är fantastiskt att så många är in och läser din blogg.
    Jag hoppas att dagen blir ganska bra för dig i alla fall. Jag undrar över hur du orkar med att ordna allt. Du visar en styrka som är beundransvärd. Carpe diem
    Kramar

    SvaraRadera
  3. En hälsning från SOLLAN
    Ha en bra dag.Många goa kramar från mig till dig

    SvaraRadera
  4. God förmiddag Gösta ..Så sant de Du skriver om att glädjas i allt..Min glädje idag blev ett samtal från den jag är livlina till..1/2 dl mannagrynsgröt,hallonsylt och lite mjölk kunde passera ner i strupen..De vi andra tycker är en självklar sak..men så är inte fallet när man har obotlig strupcancer..Vissa dagar kan inte ens en matsked vatten passera..Så tändes hoppets ljus igen för några dagar..Nu ska jag ta upp några potatisar och göra en gott potatismos ..1 dl kanske..Jag hoppas att Du har någon som kan laga lite god mat till Dig för om de är något jag lärt mig sen ett år tillbaka så är de vilken betydelse mat har..om de ibland bara är att få lägga lite på tungspetsen för att minnas hur de smakade och vilka minnen som kommer upp från barndomen.m.m.
    Igår lyckades jag sätta över en slant till Dig på annan bank 81471 0441020922..men jag blir väldigt konfunderad när Du skriver att de kommit in 300 kr???jag hoppas att de skulle vara en 0 till minst..Hoppas de blir en så dräglig dag som de kan bli för Dig..Begär hjälp..ta emot hjälp..Visa Dig inte för tapper för sjukvården då prioriterar dom andra sjuka..
    Många tankar som vanligt till Dig ..U-a

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Du är en kämpe. Vilken styrka att kunna dela med dig av ditt liv i vardagen.
    Men jag hakar på det signaturen U-a skrev om den livsnödvändiga födan.
    Nu måste du berätta om vem som lagar din mat? Som jag förstår bor du i glesbygd. Hur får du hem basvarorna?
    Om detta måste du förtälja i dagboken.
    Vill veta och många med mig hur det fungerar när man är i din situation.
    Finns det någon väntjänst på din ort? Snälla, berätta för oss som undrar. Vi vill veta.
    Du starke kämpe. Du behöver många kramar från oss alla.
    MVH TINA

    SvaraRadera
  6. God natt Gösta! Hoppas att du får en något så när bra natt utan för mycket smärta. Hoppas att du kan sova något.Tänker på dig.
    Kram Doris

    SvaraRadera
  7. Tack Gösta du väcker oss män. Vi har svårt att se allvaret. Jag skall vid min årliga kontroll hos min husläkare begära en test. Jag fick vid ett tidigare besök att min prostata var normal när jag sökte för viagra. Gummihanske i baken och ett ok. Ger en sådan undersökning ok för att prostatan är fri, en fundering. Jag funderar på huset som du har i bild, berätta.

    SvaraRadera
  8. Skrämmande att inte de såg till du får hjälp med mat städ, tvätt. när de var där för din framtida hjälp.
    Du är fantastisk Gösta. Kräv Ta emot hjälp. Så du kan lägga den energi du har på det du tycker bäst om att göra.
    ha en bra dag
    kram/lena

    SvaraRadera