torsdag 10 september 2009

Tankar

Torsdag 10 september 2009 kl.05.15. Kära dagbok.I dag är nog min värsta morgon hitills. Mina höfter gör så ont att det knappast går att sitta. Jag försöker hålla mig så smärtfri det bara går. Men det tar ju några minuter innan morfinet verkar. Hur det här kommer att gå i fortsättningen vet jag inte. Mina farhågor att den där som far omkring i mig och vill göra mitt liv surt ser ut att vinna. Det ser alltid mörkt ut innan det ljusnar va det någon klok som sa. Jag undrar om den personen fick uppleva det? Jag tror inte det.Varför ska det vara så svårt för mig att inse fakta? Är det för att jag alltid har trott på det goda att det alltid vinner? Mina tankar vill gärna vara på ett annat håll där det är betydligt lungnare.Tyvär är det inte så lätt att få som man vill.Livet måste trots allt fortgå och då möta alla mot-och medgångar med samma medel. Inga fördelar får ges åt något håll. Ska jag med stolthet kunna möta dagen utan tanke på vad jag möter? Det ska jag. Carpe diem.               "PS.I går fick fonden in 1450:- i gåvor. Nu är grundplåten uppe i 3250:- tack alla givareDS"

31 kommentarer:

  1. Gomorgon Gösta. Vad kul att se att du fick många nya besök efter ditt medverkande i Karlavagnen, ser oxå att det har kommit in en god del slantar till fondn oxå. Jag har lagt ut en länk på min blogg http://liten1952 Där har jag en lten antäkning med länk till din sida här. hoppas det kommrer flea därifrån oxå.
    aha det een sådn morgon idag, hoppas det blir bättrenär du ha intagit din medicin.
    Jag är så glad för att jag har kunnat följa dig sen fösrta gången fu var med. Jag har lärt så mk tom männisor efter jag läser din dagbok .Hoppas även att jag kan försöka att ge lite omtanke med dom andra som ¨är ät innr o läser Det verkar ju oxa så at en del killa tittat innu, o dtta mste völ bra omalasomäthät kommernlh´ggrun0låten på 5000 uppnås inom, innsn du tarfarväl..Dum måste det så du kan se resultatet unnan du gårviare,
    Om jaag orkar skall jag ut o klippa gräse idag,det jaa´´g ine hinner får mannen göra när hankomme hem kram Birgitte

    SvaraRadera
  2. Gomorgon Gösta! Hoppas dina mediciner hjälper dig att få bort eller åtminstone lindra smärtan till det minimala. Trevligt att fonden tar sig , önskar så innerligt att DU ska få starta den. Jag tror att du har insett fakta men det är en insyn som inte är lätt och du befinner dig i en sådan svår situation att det ibland känns totalt oöverkomligt.Önskar att du kan andas in lite frisk höstluft idag och att det blir några positiva upplevelser idag trots allt.Mina tankar är hos dig . Vi hörs imorgon. KRAM Märta

    SvaraRadera
  3. Från Gösta till alla. Vilken storm det har varit av besökare till dagboken.Från karlavagnen till i går kväll har den besökts av 10186 personer.Det är ofattbart tycker jag.Tack alla för vad ni gör. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta. Sitter här och läser din dagbok, önskar att jag funnits i din närhet så jag kunnat komma till dig och umgås lite. Hoppas att din dag blir bra. Du finns i mina tankar och jag hoppas värken försvinner så du får må relativt bra. Och glöm inte att hoppet och tron är det sista som överger människan. Kramar till dig
    Marita

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Att du har fått så ont. Har du provat med att ha medicinen vid sängen som du funderade på. Det kanske går lättare att börja dagen med att kunna stiga upp utan dessa fruktansvärda plågor.
    Jag blev så paff när jag såg hur många som skrivit i går. Jag var in och läste i dagboken innan jag gick och lade mig och då var det 67 kommentarer. Helt fantastiskt. Du hade att göra en stund när du skulle läsa allt.
    Jag önskar innerligt att värken tonat ner lite nu. Det har ju gått några timmar sedan du skrev.
    Hoppas att du får en bättre dag än hur det var när den började. Carpe diem
    Kramar Ninni

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Inte kul att läsa att du har så ont i dag. Jag hopppas att din medecin hjälpt, så att du får en dräglig dag.Tänker på dig.
    Kramar från Nina i Östersund

    SvaraRadera
  7. Tack Gösta för att jag och många andra får följa dig i dina tankar. Tänker på dig med respekt och kärlek.
    Ammi

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta jag hörde om din dagbok på karlavagnen i p4 och kunde inte annat än att bli berörd och jag måste få säga att jag tror att du inte kommer att dö (Helt) eftersom att en stor del av vad en människa är. Är dens tankar och ideer kan man föra över ens tankar till ngn annan kort och gott att man blir ihågkommen så är man inte helt död döden blir bara ett handikapp att kunna skapa nya minnen att bli ihågkommen tycker jag att du lyckas med med sin fond och alla som läst din dagbok. hoppas du har det så drägligt du kan och fortsätt att skriva så länge du kan!!!

    SvaraRadera
  9. Godmorgon Gösta.

    Ja, en ny dag men inte en god dag. Uttrycket att först blir det mörkt och sedan blir det ljust kanske kommer från arbetslivet, knappast när man lider av en sjukdom som tar knäcken på en. Jag hoppas att du eftersom du bor mitt i naturen kanske kan se på den som det vackraste som finns. Om du orkar vill säga. Försök ta hand om dig så bra det går. Har du grannar som kommer och säger hej någon gång? Det hoppas jag verkligen.

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta..Hoppas Du kunnat driva bort "monstret" ur kroppen med de mediciner som Du har att ta till. Jag gläds med Dig att så många människor lyssnade på Din medverkan i Karlavagnen..Trägen vinner.. nu är Du nära målet med att kunna starta upp "Fonden"..Jag har suttit på morgonen och läst kommentarerna från de Du var med i programmet och då blir jag så glad för Din skull att så många manliga kommer med kommentarer..Jimmie som tycker att 100 kr borde alla kunna avvara.. Fritte som tycker att Du borde vara med en gång i månaden ..och Du Fritte maila de till Karlavagnen ..jag gjorde de och de blev resultat..Han med lastbilen och många många andra..De är bra de blir lite blandning ..Och Ni män kräv att få ta P S A provet ..
    Med så många människor som följer Dig måste de väl finnas nån närmare än mig som bor 50 mil bort..som kan stanna till och prata bort en stund ..Varför har de blivit så att man nästan måste skicka inbjudningskort för att folk ska komma..Är de lika där Du bor Gösta ?
    Här skiner solen så vackert idag och jag ska ut i störbönsdjungeln och skörda..för att senare gå in på Din blogg och se hur de går med fonden när resultaten visar sig på eftermiddagen. Ha de bäst..så bra de går kram Ulla utanför Uppsala.
    Ps kram till Dig Doris oxå Ds

    SvaraRadera
  11. Svar till Ulla. Det är nog så.Förr va det annat då kunde man gå och hälsa på när som helst och kaffepannan stod alltid på.Det var alltid välkommet med besök om än för några minuter.Det var annat det.Ha det bra allihop. Smärtan har gått tillbaka något.Hälsningar Gösta.

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta! Hörde Dig i Karlavagnen och det berörde mig mycket! Hoppas morfinet kan lindra smärtan. Tänker på Dig och sänder de varmaste kramar!
    Birgitta

    SvaraRadera
  13. Vad skönt att höra att du inte har sådan verk längre. Orkar du gå ut och titta på naturen o njuta av solen. Jag hoppas du kan njuta för det är så fint nu. Hörde dig på karlavagnen och blev
    helt betagen av din historia. Hoppas dig all lycka så länge du får vara med oss.
    Lisbeth i skogen

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta!
    Hoppas att din smärtlindring varar en stund! Här i Bohuslän lyser solen idag och jag har full fart på min tvättmaskin! Ikväll kommer syrran med man hit, ska bli jättekul!
    Hoppas din dag blir bra!
    Kramar från Inger.

    SvaraRadera
  15. Hej igen Gösta!

    Jag som nästan aldrig har ont någonstans har svårt att föreställa mig ditt lidande. Men jag är nästan lika gammal som du (har inte fyllt 64 i år än) och jag kan väl förstå - tror jag - var du befinner dig.

    Som jag ser det tar livet aldrig slut. Det är bara kroppen som gör det. Döden finns inte egentligen... det där säger jag inte för att jag är "troende". Är ett barn av ratio, förnuft och logik, men vet att allt inte bara är hjärna och biologi. Det är en personlig insikt alltså.

    Själv har jag tänkt att bli 94 ungefär, men ifall att livet av någon anledning skulle sluta tidigare, så är jag alltid beredd. Jag har inget bagage att packa upp i så fall, inga oavslutade relationer. De är som de är helt enkelt.

    Men att jag vill leva så länge beror av att varken min mamma eller min mormor blev så gamla som jag är nu. De dog båda av astma i åldrarna 56 och 43. Det var mormor som blev äldst.

    Och inte blev det bättre då 1968 när min mamma dog för att alla sa: Men astma dör man inte av. Sorgen blir stor efter människor som går bort plötsligt, men jag ser det som att det var en mening med detta. Liksom att min svägerska dog i bröstcancer 49 år gammal år 1999 och att hennes bästa väninna också gjorde det för någon månad sedan. Hon var lika gammal som jag.

    Allt vi upplever kan vi lära oss av och vi kan också lära andra mycket. Och jag tror att du gör det nu i slutet (?) av ditt liv mer än du någonsin har gjort tidigare kanske. Det finns en särskild visdom i vår ålder, när man har levt så här länge därför att vi har sett och hört så mycket. Och tagit in det och manglat det fram och baklänges. Inom oss.

    Ha det så gott det går i dag. Morfin är en skön berusning. Har fått det en gång på sjukhus... kram från Ann Helena

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta Hoppas att du käner dig lite bättre Inte roligt att ha värk Men vi får nog höra dig snart på karlavagnen Kul att fonden växer Kram från Anki Trolldalen

    SvaraRadera
  17. Hej Gösta. Jag har följt din dagbok sedan 2 juli och nästan känner själv hur ont du har. Jag år sekreterare i Prostataföreningen Gävleborg och nu i september och oktober har vi föreläsningar av 2 onkologer och en forskare/urolog från länssjukhuset i Gävle.vi börjar i Hofors 23/9 för att informera drabbade ,anhöriga och övriga intresserade om hur viktigt det är att ta PSA prov och särskilt om man får svårt att "pinka" eller att gå upp ofta om nätterna Hälsningar Nisse

    SvaraRadera
  18. Hej Gösta!

    Hoppas att du mår bättre nu än i morse, att du fått din lindring i smärtan. Om tankar kan lindra, det är många som tänker på dig och hur du har det. Skratt ska vara bra smärtlindring så om du tycker om att se på film, se någon komedi så att du får skratta. Eller lyssna på något kul, de sänder inte så mycket roligt på radio nuförtiden. Kanske ett dumt tips, men man vill så gärna hjälpa...

    Det är skönt att läsa att du tror på det goda, det gör jag också. Du är ett bevis för detta och se hur omtanken och godheten sprider sig som en löpeld. Det är ganska fantastiskt. Du kan verkligen vara stolt! Tack för att du delar med dig och låter oss vara delaktiga. Det är bra för vår medmänsklighet.

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  19. Hej Gösta!

    Sven 59 år i Mora här....

    Jag ska ta en kopp kaffe nu och i tankarna ställer jag fram en kopp åt Dej med.
    Jag har själv kämpat med mina smärtor nu sedan klockan 8 imorse men just nu är det mest yrseln och det onda i nacke och skalle som besvärar.

    Jag hoppas att du såhär mitt på dagen har fått din lindring och att du kan känna något av den sol som just nu värmer Mora och som jag blåser iväg lite försiktigt till dej.

    Imorse uppe på en höjd i vackra Hemus, som är ett friluftsområde i Mora där bland annat vasaloppsspåret passerar, stod jag och bad att Herren skulle låta detta bli en dag utan smärta för djur och människor och en speciell bön för dej Gösta.

    Ha det så gott det går så hörs vi senare.

    Allt blir bättre sen´.....

    Sven

    SvaraRadera
  20. Hej Gösta. Jag hörde dig på karlavagnen häromkvällen. och när du pratade började jag tänka på min morfar som gått bort i cancer. Det du gör med fonden är oerhört fint av dig och så osjälviskt! Hoppas smärtan lindrat sig lite i dina höfter nu!
    Jag skall visa fonden för min mormor som är väldigt engagerad och insatt i cancerfonden nu så ska vi nog sätta in en slant dit och hoppas att den växer och frodas bra!

    Det är tufft av dig att orka prata ut om det och skriva varje dag. Fortsätt så! :)

    Mvh
    Isabella

    SvaraRadera
  21. Hej Gösta!Hoppas du har fått nån lindring med värken att medicinen hjälper dej, här i östersund är ganska fint väder i dag, med nån regnskur emellanåt.många kramar/kicki

    SvaraRadera
  22. Hoppas det känns bättre nu än imorse! Det är svårt att skriva det med ord, men jag hoppas du kan ta emot den värme som vi alla känner för dig. Du är inte ensam :)

    SvaraRadera
  23. Hej Gösta ! Varför ska du behöva har så ont.Hoppas att du kan få en stund utan smärta.
    Så du kan njuta lite av dagen.Hoppas att det är någon i din närhet som kan komma en liten stund
    och muntrar upp dig.Jag tänker på dig det känns
    svårt när man inte kan göra något.Men tankarna är hos dig. Kram Doris

    SvaraRadera
  24. Hejsan!Hoppas du kan njuta av det fina vädret som vi har nu långt inne i september,trots starka smärtor.Tänker på dig och din stora förmåga att delge oss din tankar genom din blogg.Kram Sanna

    SvaraRadera
  25. Ord ,ord känns så tomma, men jag hoppas att Du känner att våra tankar kan trösta och värma

    SvaraRadera
  26. Glöm inte att det sista som överger människan är hoppet,min far har både prostatcancer ock mylofom
    just nu någorlunda i kontroll han fick strålning
    i juni nu avvaktar vi på nästa attack den kommer att komma vi vet inte när.Vi lever på hoppet.

    SvaraRadera
  27. Go´kväll Gösta, jag hoppas att Du haft en någorlunda "bra" dag, och att Du får sova några timmar inatt.Orkar Du se på TV? Även när det känns som tyngst så behöver man avkoppling om Du förstår vad jag menar. Jag lyssnar alltid på radion, mestadels P1 och alltid på Karlavagnen förstås. Starkt av Dig att va med där.
    Ibland är det svårt att se ljuset för mörkret är så kompakt, kolsvart, jag förstår ptecis hur Du känner det., men vi får hoppas att ljuset sipprar igenom ibland.
    Ta väl hand om Dig.
    Kramar igen från Anna L

    SvaraRadera
  28. Hej Gösta!
    Men att tro att det goda alltid ska vinna är väl en fin tanke men tyvärr är den ju inte riktig sann för alla.
    Härligt att det börjar komma in så mycket pengar i fonden =)
    Kram

    SvaraRadera
  29. Hej Gösta!
    Hoppas din dag har varit något så när dräglig! Och kanske lite mer än så! Tänker på Dig på dagarna och avundas dej ditt mod!
    Har fört över en liten slant ikväll till Din fond och hoppas den ska växa sig stark. Slanten kommer att finnas tillgänglig på ditt konto senast kl 09.30 i morgon stod det när jag godkände överföringen, som jag gjorde via Internet. Hoppas verkligen att fonden ska växa sig stor och stark till gagn för andra!
    Hoppas också du får några timmars god sömn!
    Mvh Gunvi från Småland

    SvaraRadera
  30. Hej Gösta!
    Fortsätter följa dig med Kärlek och Respekt, beundrar ditt Mod och din ödmjukhet.
    Skall föra över en slant till din fond som jag känner jätte mycket för.Tack för att du delar med dig av dig själv!
    Ammi

    SvaraRadera