onsdag 28 oktober 2009

Krafttagen

Onsdag 28 oktober 2009 kl.04.25 Dagboken.Det började konstigt redan på kvällen.Smärtor i ryggslutet och höfterna vilket släppte efter morfinintaget.Sedan började den s.k. nattsömnen.Den består i små korta intervaller med vakentillstånd.På det här viset blir det många sovstunder som finns dygnet runt.Det har gått över till denna situation sen en tid tillbaka.Det beror på all medicinering.Dessa sovstunder inträffar när som helst.Det spelar ingen roll vad jag gör för dom kommer i alla fall.Som mest kan det bli 2 timmar.Skulle jag orka att göra besök hos någon är risken stor att jag helt plötsligt somnar till för någon minut.Det blir ett splittrat dygn på de här viset. Andra saker som märks mer och mer är dom försvagade musklerna.Nu har huvudet börjat hänga framåtböjt precis som en fin bugning och tack vare att ryggen kroknat så blir det nästan en hovbugning.Det är likadant med benen dom orkar inte gå så långt heller.Jag har blivit mer och mer handikappad på det viset.Sjukdomen suger helt musten ur kroppen.Försöker med några gympapass för om möjligt försöka stärka musklerna.Och droppet som ska hjälpa till att stärka benstommen märks det inte mycket av.Det är bara att kämpa vidare. Carpe diem

10 kommentarer:

  1. Morr´n Gösta!
    Känner du dig utsövd någon gång under dygnet när du inte får ha en lång sammanhängande sömn?
    Jag blir så ledsen när jag ser hur du försämras, men det är väl sjukdomens gång förstår jag. Det måste vara jättejobbigt att vara ensam nu. Kan du inte få hjälp av en sjukgymnast som kommer hem och hjälper dig att hålla musklerna i så gott skick som möjligt? Det finns ju sjukgymnaster som går hem till patienterna. Du har det svårt på många sätt.
    Om du skulle vilja hälsa på någon som du känner väl, så kan du ju tala om hur det är med tröttheten. Det skulle dom ju ha all föståelse för kan jag tänka.
    Jag hoppas att du får en dräglig dag idag. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!

    Jag blir ledsen när jag läser, att du försämrats.
    Ta du dina små sovstunder, kroppen behöver dem.

    Jag tror inte dina vänner, skulle reagera nämnvärt om du skulle slumra till lite.Tänk på "dig själv", hur du vill ha det.

    Hoppas din dag blir så smärtfri,som möjligt.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Blir så otroligt ledsen när jag läser din blogg att du försämras för varje dag.Förstår att det är sjukdomens gång, men ändå önskar jag att du någon natt skulle slippa smärtan och vila ut ordentligt.Det måste vara tungt för dig som inte har någon i din närhet som kan stötta dig i dina svåra stunder.Även om vi finns som skriver till dig skulle det kännas skönt för oss att veta att du har någon nära dig.Kram Doris

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta. Jag blir som de andra väldigt ledsen när jag läser om din försämring.Om du vill hälsa på vänner så gör det, om du somnar så gör det inget för de vet om din situation.Kram Helen

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!jag säger som dom andra,blir ledsen att höra det,önska att du fick sova mer sammanhängande på natten iallafall,det hjälper väl inte med sömnpiller heller? men du har rätt att få hembesök av storsjögläntan och hjälp.Det är deras jobb,ha det så bra du bara kan,kram/kicki

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta! Tråkigt att höra att du försämrats senaste tiden med värk och bara korta stunder av sömn. Du skriver att det är stor risk att du somnar korta stunder när som helst på dygnet, och du känner att du inte kan hälsa på hos någon även om du skulle orka på grund av risken att du somnar. Men du, jag tror dina vänner accepterar om du somnar till en liten stund om du är på besök hos dom! När min far levde och kom på besök till oss, så satte han sig bara ibland i en fåtölj och sov en kvart, sen var han lite piggare igen. Men efter någon timme så slumrade han till igen. Vi tyckte det var helt ok, det var bara trevligt för både honom och oss att han kom och framför allt så fick han ju lite omväxling. Och omväxling är bara av godo så länge man orkar. Men det är ju du och hur din ork är för dagen som måste avgöra först och främst.
    Hoppas det blir några timmars sömn för dig inatt! Tänker på dej!
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  7. Kämpa på Gösta! Kram//Ewa

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Tråkigt att läsa att din sjukdom tycks blir mer och mer aggresiv och inget kan man göra för dig.
    Din kämpaglöd är fantastisk,förstår inte var du hämtar kraft att engagera dig som du gör för andra.
    Önskar att du får en så bra natt som det bara går och att du får sova längre tidsintervaller denna natt.
    Varma kramar fr.Inga i Skåne.

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Du kanske har lagt dig för natten nu, men jag vill bara önska dig en god natt med förhoppningsvis längre stunder av sömn.
    Vi "ses" i morgon.
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  10. God afton Gösta,

    natten är här och med den mörkret som sänker sig som en täcke över oss alla. Hoppas att du har en mjuk kudde att vila huvudet på. Smärtorna är pinan och som tacksamt är finns medicinen som kan lyfta den en stund genom att stänga av tankeverksamheten. Sov gott stunderna du får.

    Med dig i mina tankar.
    Ramona

    SvaraRadera