torsdag 22 oktober 2009

Nattvak

Torsdag 22 oktober 2009 kl.04.15      Min dagbok. Varför är man vaken en hel natt? Är det för att det är svårt att sova? Det kan det vara. Men för mig har det varit olika tankar om det som varit sedan januari månad i år. Nu tänker jag också på vad som ska ske framöver.Hur kommer dom sista månaderna och veckorna att vara? Vilka möten ska ske? Kommer jag att möta någon från förr eller blir det bara nya personer? När jag försöker tänka på olika händelser som skett under den här tiden hittar jag ingenting att sörja över men heller ingenting att yvas över. Det är bara en sjukdomsperiod som jag ska igenom men den här gången blir jag inte frisk.Frågan är om jag kommer att lida mycket. Nu när döden inte är så långt borta blir det mycket av tankar vad som sker egentligen. Jag har också olika föreställningar om hur saker och ting kommer att bli.Samtidigt får jag en känsla av att det är precis så här sjukdomen ter sig. Jag kan inte i förväg förbereda olika handikapp som kan ske. Det finns ingen garanti att andra organ håller för medicineringarna. Spridningen av metastaser kan ta sig så många olika vägar.Det går inte att hålla kontroll på dom heller.Dessa tankegångar och många fler blir det nog mer av. Gårdagens dropp gick bra och inga biverkningar ännu. Jag hade en följeslagare med mig.Det var en reporter från Länstidningen som ska göra uppföljande artiklar från den som skrevs förut och det mest för att personer som inte har dator ska kunna få en uppfattning hur det är med jämna mellanrum.Jag talar om när artiklarna kommer så andra kan läsa också. Stiftelsen hade fått ytterliggare tillskott med 100:- senaste dygnet och har nu en behållning på 9300:-  Carpe diem

11 kommentarer:

  1. Morr´n Gösta
    Har du inte sovit alls i natt? Jag förstår om tankarna snurrar, Det är ju en helt ny väg som du vandrar. Har du förlikat dig med tanken om att du ska dö eller vill du skjuta det ifrån dig? Det är ju inte en vanlig resa som du ska ut på.
    Vad bra att droppet gick utan problem. Det kanske är på grund av det som du inte har kunnat sova.
    Tror du på ett liv efter detta? Kanske som en energi som lättmottaliga människor säger sig kunna ha kontakt med. Det är ju många som haft besök av andar. TV-programmet "Det okända" var ju hårresande. Såg du det programmet annars går det i repris på kanal TV4+ på onsdagskvällarna.
    Idag är det varmare. Det var +5 grader när jag vaknade.
    Hoppas att du får en bra dag och att du får sova lite. Carpe diem.
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  2. God morgon!
    Förstår att det finns en massa tankar och funderingar inom dej och också frågor om hur det ska bli. Men det blir ju jobbigt när man inte får sova något alls på natten! Hoppas du kan sova lite nu under dagen istället. Skönt att droppbehandlingen gick bra och att du inte har några tecken på biverkningar.
    Trevligt att Länstidningen är med och gör uppföljning av det dom skrivit om dej tidigare, ett bra initiativ! Så fort du berättar när dom publiceras ska jag se om artiklarna finns tillgängliga även på nätet.
    Hoppas din dag blir så bra som möjligt, att du som sagt får sova lite under dagen, men framför allt att du får sova i natt.
    Tänker på dej. Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta! Jag följer dig varje dag i din dagbok jag lider med dig, men jag undrar har du inga anhöriga med dig eller i närheten av dig.annat fall borde det inte vara bättre att vara på Hospice när du känner att du inte orkar längre.
    Kram till dig.
    från Stöde

    SvaraRadera
  4. Godmorgon Gösta,

    Jag förstår att tankarna håller dig vaken och kanske också en rädsla. Rädslan för att om jag somnar kanske jag inte vaknar igen. Så har till och med jag känt och är 53 år, visserligen har jag sjukdom men ingen som tar livet av mig i förväg. Livet är en häst, som är en dragare och det blir en kamp...

    Sköt om dig med alla möjliga medel.
    Kram
    Ramona

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Det är jobbigt när man inte får sova. Jag förstår att du grubblar och tänker mycket. Jag håller inte med dig när du skriver att du inte har något att yvas över. Din dagbok och din stiftelse är verkligen något att vara stolt över. Du ger så mycket av dig själv till oss som följer dig och med det en insikt om att ta tillvara varje stund i livet och ta hand om varandra. Jag hoppas att du får sova riktigt gott natten som kommer.

    Kramar från Gunilla A

    SvaraRadera
  6. Till alla som följer mig: Artikeln som Länstidningen skriver kommer i morgon. Kan läsas på nätet. Länstidningen Östersund. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Här i Fors, Södra Dalarna, går livet sin gilla gång. Det är grått och dystert ute, men det är ju så denna årstiden!
    Hoppas du kunnat sova något under dagen...önskar dig också en skön och vilsam sömn denna natt. Jag som reumatiker vet sannerligen hur det är att inte kunna sova. Då kommer alla tankarna...
    Tack för tipset om artikeln.
    Kram från Inger.

    SvaraRadera
  8. Tack för infon om att artikeln kommer i morgondagens Länstidning! Då ska jag leta upp den på nätet.
    Hoppas igen att din dag är så bra den kan vara och att natten bjuder dej på en del sömn!
    Varma kramar Småländskan

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta ! Tråkigt att du inte kan sova på natten. Förstår att det är många tankar som kommer.Man vill vara med länge till,men man vet inget om morgondagen även om man är aldrig så frisk.Men är man dålig och vet vad det innebär är det många tankar som snurrar runt i huvudet.Men jag är ganska säker på att vi kommer att återförenas med våra kära.Jag har haft så många finna upplevelser som bär mig.Hoppas att natten bli bra för dig du behöver all vila och sömn du kan få.Kram Doris

    SvaraRadera
  10. Goáfton Gösta,
    ja, att ligga vaken om nätterna är ingen hit precis.
    Apropå liv efter döden som en kommentator skrev om, VAR finns alla själar i så fall?
    Svävar ute i rymden ,eller? TVäprogrammet "Det okända" är rent skräp och nonsens, låt ingen lura dig till att titta på det. För hur kan en man, tala via tankarna med en ande? och få svar till på köpet i samma sekund. Sådana program borde ej få spelas in, det finns alltför många godtrogna och lättlurade människor, detsamma gäller spådamer.
    Jag förstår att tankarna flyger och far för dig, det är mycket att oroa sig för. Min vän som gick bort för precis ett år sedan valde att bo på hospice den sista tiden, alla var helt underbara där.
    Hoppas att du får sova inatt.
    Hälsningar från Ingemar i Göteborg

    SvaraRadera
  11. Hej igen Gösta!
    Hoppas du sover nu! Läste Ingemars kommentar här ovan, håller helt med honom om TV-program typ "Det okända". Jag tror inte på att tala med andar i det levande livet och få svar från dessa direkt. Nä, när man väl lämnat det jordiska livet så ger det sig alldeles säkert, om det finns ett liv efter detta jordeliv. Jag tror inte man ska fördjupa sig i den så kallade andevärlden medan man lever i den levande världen. Och jag tror inte heller på spådamer, inte mer än att dom tjänar en massa pengar, har flera exempel på sånt i min nära omgivning och till ingen som helst konstruktiv nytta, däremot till en destruktivitet som jag inte vill beskriva.
    Däremot tror jag kanske på att vi återförenas med våra nära och kära när vi lämnar jordelivet, men det är ju en helt annan sak. Och jag ser fram mot det! Själv har jag inte en sådan sjukdom som du har, vad jag vet i alla fall, men det förtar ju inte att man funderar på hur det blir när det är dags att "lämna in".
    I morgon ser jag fram emot att läsa artikeln i Länstidningen och jag hoppas som sagt att du fått sova ett antal timmar denna natt.
    Varma tankar och kramar till dej från Småländskan!

    SvaraRadera