torsdag 2 juli 2009

Rädslan

Torsdag 2 juli 2009 kl.04.20. En natt har snart passerat och den har skapat en rädsla inom mig.Denna rädsla vet jag inte vad den beror på men den sitter på något vis i hela kroppen. Minsta lilla ljud eller rörelse får mig att rygga och krypa ihop. Samtidigt sprider sig någon form av ett förnuftighetstänkande att det finns inget att vara rädd för. Två olika känslor på samma gång. Det här gör så man blir lite undrande över vad som sker. Hur är man funtad egentligen? Blir det att man fungerar på olika sätt vid olika tider? Det kan ju också vara det undermedvetna som spelar på olika känslosträngar. Det här leder ingen vart det blir bara ett enda sammelsurium av alltihop. Förvirringen börjar faktiskt visa sina olika faser. Jag går nog och lägger mig igen. Kanske skrämmer jag något på flykten. Carpe diem

25 kommentarer:

  1. Hej Gösta!

    Jag sitter just och hör dig på radion. Jag ska ta mig tiden att läsa igenom din blogg och försöka komma med något vettigt att säga då. Kämpa på!

    SvaraRadera
  2. Sitter just nu och lyssnar på dig på Karlavagnen! Hittade din sida nu och vill bara höra av mig och säga att du genom ditt samtal väcker många tankar till liv inom mig. Tack för att du kan och vill berätta om dej och din sjukdom! Jag är övertygad om att du med din medverkan i Karlavagnen och din blogg ger många hopp och förtröstan i tillvaron! Tänker på dej!
    Kramar från en medmänniska

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag lyssnar på Karlavagnen just nu.

    Vad starkt av dig att gå ut i radio och berätta om hur du har det!

    Skickar en varm kram!

    /A

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta,
    sitter just nu och lyssnar pà karlavagnen.
    Har ocksà cancer. mig gav doktorerna 6 mànader
    att leva och det var förra àret i mars. alltsà är det 15 mànader sen.
    Jag tror ingen doktor kan bedömma och säga hur làngt man har kvar.
    jag njuter av varje dag.
    skickar dig mycket kraft.
    hälsningar ifràn schweiz

    SvaraRadera
  5. Lyssnar på dig på radion och vill bara tacka så mycket för att du vill dela med dig av ditt liv till oss. Du ger helt säkert tröst till många genom att berätta, många känner sig mindre ensamma. Tack för att du hjälper dina medmänniskor.
    tusen kramar till dig

    SvaraRadera
  6. kära vän
    Hör dig på karlavagnen nu ville skriva några rader.Jag vet hur du har det.Min far gick bort för 6mån jag var hos han sista natten.Cancer som dig jag blir så rädd var tredje person får det.Min särbo har precis gått igenom så han fått stomipåse.cancer i tarmen.Jag fick vara med på strålningarna vilket väntrum det glömmer jag aldrig.De skratta när de satt och vänta på sin tur.var komiker.Jag är själv rädd för döden nog bara för man inte vet hur det blir sen man vet ju inte.Du får gärna skriva till mig.Jag är vid datan sönd torsd är o sköter om min kille annars.
    kram sov gott mch
    http.//metrobloggen.se/futura

    SvaraRadera
  7. Hejsan gösta.
    Vill bara säga ett ord till dig.
    Tro.

    /Ricky

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta! Lyssar på dig på radion just nu och gick direkt in och läste på din sida. Jag förstår din rädsla. Fick själv livmoderscanser och opererade mig i vintras. Cellgiftbehandling pågår. Det ser bra ut nu, men man vet aldrig vad som väntar.
    Vad jag egentligen vill är att du läser ett antal böcker av Sylwia Browne. (finns på Adlibris). Hon är ett medium med väldigt speciella kontakter på Andra sidan. Jag tror att din rädsla kommer att minska och du kommer att förstå att besöken av avlidna släktingar i drömmarna är astralresor du gör i sömnen där du träffar dem.
    Det här verkar helknasigt att skriva om, men läs böckerna förutsättningslöst. Jag tror att det kan kännas bra. Själv har jag läst rubb och stubb av henne och ser saker på ett helt annat sätt idag.
    Vänliga hälsningar Kerstin Ericsson, Huskvarna
    (kerstin.hva@live.se)

    SvaraRadera
  9. Jag hörde Dig på Karlavagnen, starkt att berätta så lugnt och sakligt om din situation. Appropå Din drömmar så kanske det är ett meddelande om att du inte är ensam. Hoppas att din natt blir lugn. Tänker på alla som finns i liknande situation som din men inte kan prata om det.
    Hälsningar från en röst i natten

    SvaraRadera
  10. Lyssnade på dig på radion Gösta!
    Tack för att du berättade - viktigt ämne och jag önskar dig en "bra" resa..Jag hoppas att du trots din jobbiga situation får en riktigt bra sommar!

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!
    Har just nu lyssnat på dig i karlavagnen, och jag tycker du är så modig som ringde in och berättar att det är inte bara kvinnor som får canser, för det pratas och skrivs oftast om kvinnor och deras canser, men prostata canser är det viktigt att prata om. Jag har jobbat som Undersköterska på en akutavdelning så jag har sett mycket av den varan. Jag kommer att läsa din blogg varje dag och även gå tillbaks och läsa från tidigare dagar. Jag önskar dig en riktigt god natt och hoppas du får en lugn natt.
    Många Varma Hälsningar från Nikke i Småland Kram

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta!
    Jag sitter här med tankarna efter jag lyssnat på Karlavagnen och hört ert samtal.
    Kämpa på!
    Tack för att du var så stark och delade med dig av tankar och känslor!
    Hälsningar från Skåne

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta!
    Vilken modig man du är!
    sitter och lyssnar på karlavagnen....och du berörde mig!
    Skönt att du har din gudstro,den kommer att hjälpa dig när den stunden är inne!
    Jobbar som palliativ usk i min kommun!
    Många kramar till en modig man!

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta!
    Vill bara skicka en massa varma styrkekramar. Du berörde med din berättelse i radion.
    Jag är helt övertygad om att dina kära vill förmedla att de möter dig på andra sidan. Tack för att du ringde in och berättade i Karlavagnen.
    Kramar från Dalarna

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta =)
    Hörde din röst och kände mig trygg i att bara lyssna på dig, otroligt starkt och det gillar jag
    Jag bloggar själv om blandade saker men mest om
    hur vi män måste våga mer och visa mer för det är
    det som kvinnorna vill och vill läsa...
    Jag har skrivit mycket om min tid med min dotter som jag har varannan vecka och om lite resor men ska tillbaka på spåret om oss män och om hur starka vi blir och hur mycket vi växer av att visa känslor.
    Du är en stark man Gösta och det du profilerade ikvällen Karlavagn gav ett spår, ett ljus och en gnista som förhoppningsvis kan vara en start på männens väg att visa.
    Oavsett om det är ett steg närmare döden eller ifrån den...

    Godnatt, var ni än är...

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta
    Har hört dig på radion har samma som du kom under behandling December 2006 får Zometa en gång i månaden och hormonspruta var 3:dje månad.
    Hade säkert haft det flera år skall börja med strålbehandling på måndag den 6 juli för skellettet. Får du inte Zometa såfråga din läkare varför,jag fick en annan injektion 2007 som kom från Frankrike.
    Mitt PSAvärde var uppe på 397 när jag kom in efter första behandlingen var det nere på 24.Det jobbigaste tycker jag är svettningarna och denna värme. Hälsningar från Gert i MALMÖ

    SvaraRadera
  17. Lyssnade på dig i karlavagnen. Du gjorde ett starkt intryck på mig.

    Kunna medverka i karlavagnen och vara så ko lugn.
    Du är fantastisk.
    - jag ska följa din blogg varje dag nu.

    SvaraRadera
  18. Hej Gösta
    Har suttit i bilen och lyssnat på dig. Kastade mig framför datorn nu när jag kom hem. Vilken otroligt stark människa du är. Ditt samtal berörde verkligen. Jag hoppas att du får en bra natt och att du tar till dig alla fina kommentarer som du fått. Kram, Carpe Diem

    SvaraRadera
  19. Hej Gösta,

    Lysnade på dig i bilen, du är en imponerande människa det måste bara finnas en himmel för sådana som dig, det tror jag även om jag inte är troende.
    Du fick mig att tänka till vad som är viktigt i livet, tack och kämpa på

    /Niclas

    SvaraRadera
  20. Såg vad Gert i Malmö skrev o tänkte detsamma. Har en kusin som levt många år med bromsmedecin. Du stark i din tro o det bra. Du även stark som person som vågar tala om det. Har själv mist min man i lungcancer men tog 4 år. Det är så olika. Kämpa på, lovar följa dig på bloggen/Ami

    SvaraRadera
  21. Har lyssnat på ditt samtal och stärkts. Modigt av dig att berätta. Jag är själv troende, och tror att det finns något på andra sidan som väntar på oss med en öppen famn. Frid. /Erik

    SvaraRadera
  22. Hej Gösta, du skall veta att du är inne i en sorgeprocess just nu.Du sörjer dig själv. Jag vet att när man sörjer går man igenom olika faser som förnekelse ilska depression rädsla.och sedan kommer förhoppningsvis ett lugn och då är det kanske dags att börja tala med sina anhöriga om hur manvill ha det.det kanske är något man vill göra som man alltid har drömt om. Kanske säga något som man alldrig kom sig för att göra, ge bort saker till människor som man vet att dom blir glada för.Och man får se deras glädje.Och så vill jag säga att döden är en sömn.Och det står i bibeln att Skaparen skall väcka upp oss ur den sömnen.Alla både rättfärdiga och orättfärdiga. Jesus sade Jag är uppståndelsen och livet den som tror på mig ska få liv även om han dör.Och Bibeln lovar att det livet skall vi leva på den här underbara jorden.Vill du ha en vän så är jag gärna en vän som du kan prata med.
    många goa mjuka kramar. Siv på västkusten

    SvaraRadera
  23. Ditt namn står på min hand i dag. Satt i bilen och körde när jag lyssnade på dig i går och eftersom jag var trött, så var rädd jag skulle glömma ditt namn innan jag kom hem. Så i dag tänker jag på dig när jag ser på min hand.

    Tänker på dig, kram från Monica

    SvaraRadera
  24. Jag hörde dig på Karlavagnen och jag kände att jag är tvungen att klicka mig in och ta mig en titt.
    Du verka va en sån jordnära person.

    Och de där med att du hade drömt om dödsläktingar.
    De tittar nog till dig och visar att de finns där för dej när de är dags.

    Styrkekramar

    SvaraRadera
  25. Hej Gösta. Jag tycker du är stark trots din sjukdom att du båder skriver en blogg och ditt samtal med Kjell Peder i Karlavagnen. Det var nog många som blev berörda av din berettelse. Hoppas du kan glädjas åt de små små tingen, trots att du inte mår bra. Hörde att du var lite orolig för dina drömmar, men jag tror att det är dina vänner, familj, kanske din flickvän, som hjälper dig att klara av din situation, var inte rädd dom älskar dig. Kramiz... Du kommer att dinnas i mina tankar..Birgitte

    SvaraRadera